Kvinde med blomsterbuket i hænderne

Bæredygtig have

Hos Kolonihaveforbundet arbejder vi for mere bæredygtighed i landets haveforeninger. Her på siden kan du læse om, hvad vi mener med bæredygtig have, og du kan finde inspiration til grønne aktiviteter i kolonihaven. 

Kolonihave er et frirum, hvor man kan slænge sig i hængekøjen, dyrke sprøde grøntsager og nyde naturskønne omgivelser. Samtidig er det også et hjemsted for planter, insekter, dyr og anden levende natur – og et rum, hvor genanvendelse og genbrug kan få liv. 

Bæredygtighed er blevet et vigtigt fokusområde i vores samfund, og i kolonihaven handler det blandt andet om at finde veje, der kan føre til mindre forbrug, mere flora og fauna og større socialt fællesskab over hækken eller hegnet. Det kan både være et fokus på forbrug af vand, el og andre ressourcer, sociale arrangementer, der samler folk, eller muligheden for at genskabe insektsummen og rigt planteliv.

Der er mange forskellige måder at dyrke kolonihave på, og der skal være plads til mangfoldighed i foreninger landet over. Derfor vil vi også skabe rum for, at bæredygtige aktiviteter har mulighed for at spire i overensstemmelse med hver forenings besluttede vedtægter og regler. 

Kompost, vilde blomster eller solceller på taget

Du tænker måske ikke over det, men du gør formentlig noget i din have allerede, som er godt for insekterne, grundvandet, dyrene eller klimaet. Det kan både været komposten bag huset, et drivhus af brugt træ og glas, flereårige stauder eller regnvandsindsamling. 

Vi vil gerne inspirere til, hvordan du kan komme i gang med nye, bæredygtige aktiviteter i haven, hvis du har lyst. Derfor har vi på denne side samlet ideer og viden, der kan gøre dig klogere på, hvordan din have og din forening kan blive mere grøn.

Medlemmernes initiativer

Bæredygtig inspiration og nyheder

Læs herunder om, hvordan andre medlemmer har taget de bæredygtige handsker på, om vilde blomster, og hvordan du kan gøre kolonihaven bedre for kloden. 

Vi vil gerne høre fra dig

Er der et bæredygtigt emne, som du er nysgerrig på at lære mere om, eller har du en ide til noget, vi skal skrive om, så tøv ikke med at sende os til mail på info@kolonihave.dk. Vi glæder os til at høre fra dig

Til toppen