Bæredygtige kolonihaver

Bæredygtig have

Hos Kolonihaveforbundet arbejder vi for mere bæredygtighed i landets haveforeninger. Her på siden kan du lade dig inspirere til grønne og bæredygtige aktiviteter i kolonihaven. 

En kolonihave er et frirum, hvor man kan slænge sig i hængekøjen, dyrke sprøde grøntsager og nyde naturskønne omgivelser. Samtidig er det også et hjemsted for planter, insekter, dyr og anden levende natur – og et rum, hvor genanvendelse og genbrug kan få liv. 

Bæredygtighed er blevet et vigtigt fokusområde i vores samfund, og i kolonihaven handler det blandt andet om at finde metoder, der kan føre til mindre forbrug, mere flora og fauna og større socialt fællesskab over hækken. Det kan både være et fokus på forbrug af vand, el og andre ressourcer, sociale arrangementer, der samler folk, eller muligheden for at genskabe insektsummen og rigt planteliv.

Der er mange forskellige måder at dyrke kolonihave på, og der skal være plads til mangfoldighed i landets foreninger. Derfor vil vi også skabe rum for, at bæredygtige aktiviteter har mulighed for at spire i overensstemmelse med hver forenings vedtægter og regler. 

Kompost, vilde blomster eller solceller på taget

Du tænker måske ikke over det, men du gør formentlig noget i din have allerede, som er godt for insekterne, grundvandet, dyrene eller klimaet. Det kan både være komposten bag huset, en fuglevenlig hæk, et drivhus af brugt træ og glas, flerårige stauder eller regnvandsindsamling. Det kan også være, at du med fællesspisning i foreningen er med til at styrke fællesskabet.

Vi vil gerne inspirere til, hvordan du kan komme i gang med nye, bæredygtige aktiviteter i haven – hvis du har lyst. Derfor har vi på denne side samlet idéer og viden, der gør dig klogere på, hvordan din have og din forening kan blive mere grøn.

Medlemmernes initiativer

Bæredygtig inspiration og nyheder

Læs herunder om, hvordan andre medlemmer har taget de bæredygtige handsker på, om vilde blomster, og hvordan du gør kolonihaven bedre for kloden. 

Nyheder
| Nyhed
Blog
Skrevet af Alexandra Baunhøj – Konsulent – Hansen & Ersbøll Agenda

Kvashegnets forunderlige verden

| Biodiversitet
Nyheder
| Nyhed

Del din idé, og skab bæredygtig inspiration for andre

Har du et bæredygtigt tip, du gerne vil dele med resten af vores unikke kolonihavefællesskab? Så tøv ikke med at sende os en mail på nw@kolonihave.dkeller benyt dig af formularen herunder. Vi glæder os til at høre fra dig.

Send dit indlæg til os

"*" indikerer påkrævede felter

Dit fornavn bliver knyttet på som forfatter til indlægget. Hvis du ikke er interesseret i det, skal du skrive det i teksten om dit projekt.
Vi skal kunne komme i kontakt med dig i forbindelse med klargøring af din tekst til hjemmesiden, SoMe og/eller medlemsbladet.

Slip fil her eller
Accepterede filtyper: jpg, gif, png, jpeg, Maks. filstørrelse: 128 MB.
  Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

  Hvad skal vi bruge dit bæredygtige tip til?

  Hos Kolonihaveforbundet sætter vi bæredygtighed højt på dagsordenen, og vi er nysgerrige på, hvad du som medlem gør af tiltag i lige netop din have. Som kolonihavelejer bidrager du nemlig til at gøre Danmark mere bæredygtig ved at give plads til planter, fugle, insekter og ved at skabe hyggelige fællesskaber rundt omkring i vores 400 haveforeninger.

  Målet er at samle din og andres idéer og forvandle dem til gode anbefalinger og bæredygtig vejledning til gavn for alle medlemmer.

  Havepræmiering

  |

  Med hjælp fra erfarne havekonsulenter uddeler Kolonihaveforbundet årligt 800 præmier til medlemmer. Her kan du læse mere om vores tre typer havepræmier: den miljøvenlige have, den børnevenlige have og konsulentens præmie.

  Til toppen