Blog

Peters gigantiske insekthotel

Af Peter Svane – Vorupkærparken Haveforening i Randers |

TEMA: Inspiration

Gigantisk insekthotel

Mit gigantiske insekthotel forskønner både en kedelige endegavl på mit drivhus, og så vil det kunne rumme rigtig mange insekter.

For ca. 1 ½ år siden købte jeg en kolonihave, der var et dødsbo. Den tidligere ejer var samler, så der var virkelig meget i kolonihaven, der bare skulle køres væk. Men blandt genstandene var også en masse kasser med meget sirligt arrangerede kviste og pinde, som vi besluttede at bruge til noget.

Jeg har altid godt kunne lide udseendet af en brændestak. Jeg synes, det er flot. Og da jeg så insekthotellerne, som minder om, vidste jeg, hvad kasserne med pinde og kviste skulle bruges til.

Sådan byggede jeg det

Hotellet er genbrug af genbrug. Da jeg skulle renovere kolonihavehuset, købte jeg en masse genbrugsmaterialer fra Brdr. Nielsen i Tjele. De sælger materialer fra bygninger, de har revet ned. Insekthotellet blev faktisk bygget af overskydende materialer derfra.

Det er gammelt træ, jeg har brugt, og fordelen ved det er, at det ikke slår sig/vrider sig. Det er nemlig allerede sket. Vi brugte store bjælker til rammen og lægter til indmaden. Jeg købte så en tonet træbeskyttelse hos en farvehandler, så træet kunne få den farve, det nu har.

Det kostede det

Det må blive et slag på tasken, da jeg allerede havde materialerne. Men jeg vil skyde på ca. 100 kr. for træbeskyttelse og 200 kr. for træ.

Skelet, montering og endeligt resultat

Læs også
Blog
Skrevet af Iben Sandra Svensson

Sådan byggede jeg min dome

| Gør-det-selv
Blog
Skrevet af Iben Sandra Svensson

Send dit indlæg til vores os

|
Blog
Skrevet af Iben Sandra Svensson

Hannes skvalderkålspesto

| Opskrift
Til toppen