Hvis livet giver dig skvalderkål, så blend dem
Skvalderkålen er nok en af de mest invaderende og frustrerende ukrudtsplanter, men hvorfor ikke se den fra et nyt perspektiv?
På bordet, for eksempel.
Vi tog emnet op på vores facebookside, og det affødte skønne opskrifter fra gavmilde medlemmer, som vi deler videre her.
Herunder kan du se Hannes version af skvalderkålspesto.
Ingredienser
200 g. skvalderkål
2 dl. olivenolie
20 g. pinjekerner
50 g. parmesan ost fint revet
1 fed hvidløg.
Salt
Evt. chili
Fremgangsmåde
Kom olie, pinjekerner, hvidløg, ost og salt i en blender. Blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min.
Tilsæt små friske skvalderkålblade med stilke og blend igen ved langsomste hastighed i ca. 30 sek.
Stil pestoen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Smag til med salt og evt. chili.
Det vigtige er at pesto’en er dækket af olien. Så holder den længere.
Tip fra Hanne
- Forsøg at variere mænge og indhold. Du kan f.eks. erstatte det grønne med mælkebøtter, syre, kål, spinat osv.
- Osten kan undværes eller erstattes af en anden hård ost
- Pinjekerner kan erstattes af mandler, hasselnødder, paranødder osv.
- Olien kan være en anden, hvidløg kan undværes
- Tørrede tomater eller peberfrugt kan bruges, hvis du står med en stor høst