Blog

Bæredygtigt byggeri

Af Alexandra Baunhøj – Konsulent – Hansen & Ersbøll Agenda |
Annette Andersen kolonihavehus


I Annette Andersens kolonihave skal de bygge nyt kolonihavehus. Her ønsker de at mindske deres CO2-fodaftryk mest muligt og har besluttet sig for at bygge huset med bæredygtige materialer, hvor de fleste af materialerne kan komposteres. Annette og hendes mand har derfor valgt at bygge et træhus med træfiberisolering og med grønt tag.

Til det grønne tag vil de selv opformere de insektvenlige planter, der skal bruges. Nogle planter er fra naturen og deres egen have, andre har de købt hos urtegården.

”Vi har hele tiden ønsket os at bygge klogt, når vi nu skulle bygge et spritnyt kolonihavehus.”

– Annette Andersen

Annettes planter til taget

Der er ikke kun tænkt i træ- og komposterbare materialer, der er også tænkt i genbrug. I stedet for at købe nye døre og vinduer, har parret kunne købe nogle ældre, fejlproducerede versioner til billige penge hos en tømrer, de kender. De 18 år gamle vinduer og døre, som stadig stod ubrugte, har på den måde nu fået nyt liv i Andersens kolonihavehus.

I kolonihavehuset har de også fået installeret et billigt køkken fra Ikea, der kun var 3,5 år gammelt, som passer perfekt ind i den stil, parret ønsker i kolonihavehuset.

Annettes genbrugskøkken

Dette projekt “bæredygtigt kolonihavehus” er blot en af de mange bæredygtige ting, de gør i Anette Andersens kolonihave. Parret har lavet en hel blog, der beskriver, hvordan de driver haven mere bæredygtigt på https://www.eventyrhaver.dk/. På denne blog kan man følge med i den igangværende byggefase i kolonihaven, som bliver opdateret løbende.

Udover byggeprojektet har Annette også delt en række andre tiltag, man hurtigt kan blive inspireret af:

Hvis I har nogle gode tiltag og idéer ligesom Annette, så del dem gerne via formularen herog skab bæredygtig inspiration for andre. Ved at dele jeres idéer deltager I i lodtrækningen om 10 x gavekort á kr. 350,- til Plantorama. Vinderne trækkes i uge 35.

Læs også
Til toppen