Mand, Iphone, kontakt

Sådan kontakter du vores juridiske afdeling

Af Nanett Paameyer Winkler – Kommunikationschef |

Som bestyrelsesmedlem i en haveforening kan der jævnligt opstå spørgsmål i foreningsarbejdet. Og er man ikke tilfældigvis uddannet inden for jura, så vil der unægtelig opstå spørgsmål af juridisk karakter, som kan være svære at besvare. Derfor tilbyder Kolonihaveforbundet juridisk vejledning pr. telefon og mail til alle haveforeningers bestyrelsesmedlemmer, så I kan føle jer godt klædt på til at udføre jeres bestyrelseshverv.

Inden du kontakter juridisk afdeling

Inden du kontakter vores juridiske afdeling, kan du med fordel kigge i vores bestyrelsesvejledning. Her finder du svar på de mest almindelige problemstillinger af juridisk karakter, som bestyrelser støder på i deres daglige arbejde.

Vejledningen fungerer som et opslagsværk, hvor du kan søge efter et specifikt emne via søgefunktionen i dokumentet.

Når du henvender dig via telefon

Når du som bestyrelsesmedlem henvender dig telefonisk, skal juraafdelingen udarbejde et telefonnotat vedr. samtalens indhold, som de efterfølgende sender til både jer og til den lokale kreds for orientering.

Tlf.nr.: 38288750 (tryk 1)

Åbningstider

Telefontider for juridisk afdeling:

  • Man: kl. 18-20
  • Tir-tor: kl. 10-12

Når du henvender dig via mail

Når du kontakter jura via mail, kan svartiden være op til 5-7 hverdage – omend vi bestræber os på at besvare din henvendelse hurtigst muligt.

Når du henvender dig via mail, og juraafdelingen skal besvare mailen, skal juraafdelingen orientere den lokale kreds ved at sætte den CC på deres besvarelse.

Juridisk vejledning for medlemmer

Som resultat af hovedbestyrelsens beslutning tilbage i april 2022 er det ikke længere muligt for medlemmer at kontakte jura for juridisk vejledning.

Hvis man som medlem har brug for juridisk vejledning, anbefales det at gå til sin bestyrelse eller lokale kreds. De kan efterfølgende sende henvendelser videre til juraafdelingen på forbundskontoret, som så vil besvare henvendelsen.

Hverken sagsbehandling eller ankeinstans

Det er vigtigt at pointere, at den ramme, der er blevet sat for forbundskontorets juraafdeling, er at vejlede om de regler, der er knyttet til kolonihaveområdet. Juraafdelingen har altså ikke mandat til at gå dybt ind i sager eller at sagsbehandle, og de ansatte kan heller ikke behandle klager.

Ønsker du at finde juridiske dokumenter, der vejleder og oplyser om gængse processer i bestyrelsesarbejdet? Så klik ind på Kolonihaveforbundets dokumentoversigt, hvor du via søgefunktionen kan fremsøge specifikke blanketter og dokumenter.

Er du i konflikt med nogen fra din haveforening?

Vi ved, at konflikter kan opstå på tværs af naboer og bestyrelser, og at de kan skabe uhensigtsmæssige spændinger ude i haveforeningerne. Derfor har vi indgået et samarbejde med Center for Konfliktløsning, hvor du som medlem og bestyrelsesmedlem kan få telefonisk vejledning og sparring i din konflikthåndtering.

Det kan eksempelvis være:

  • En konflikt imellem dig og ”din nabo” i haveforeningen
  • En konflikt imellem dig og din bestyrelse
  • En konflikt internt i bestyrelsen

Bestil en tid hos forbundets konfliktmægler, Birigtte Olesen, på bro@konfliktloesning.dk.

Andre nyheder
Til toppen