Nyt projekt gør bæredygtighed til en grundsten i Kolonihaveforbundets fundament

Af Kolonihaveforbundet |

Kolonihaveforbundet skal med grønne partnerskaber og nyt inspirationsværktøj udbrede bæredygtige ideer til alle medlemmer og haveforeninger landet over. I samarbejde med konsulenthuset Hansen & Ersbøll Agenda skal det nye projekt forankre Forbundets strategi om en grønnere profil. 

Kolonihaveforbundet samler 40.000 medlemmer, og kolonihaver er et sted, hvor der er god plads til naturen og det grønne liv. Det vil vi i Forbundet gerne værne om, og sammen kan vi være med til at gøre en forskel for både dyr, planter, vand og vores brug af ressourcer. 

Derfor arbejder vi aktivt for at gøre bæredygtighed til et fyrtårn i vores virke. Hidtil har vi samarbejdet med Hansen & Ersbøll Agenda, der rådgiver organisationer i bæredygtig strategi, for at udbrede mere bæredygtig praksis til alle haveforeninger. 

Nye bæredygtige værktøjer på vej

Samarbejdet med Hansen & Ersbøll Agenda fortsætter vi nu i et nyt projekt. Vi skal i 2023 og 2024 i fællesskab med andre organisationer og kloge eksperter lave et inspirationsværktøj, der giver gode råd og vejledning til spændende og bæredygtige aktiviteter, som man kan give sig i kast med i kolonihaven og foreningen, hvis man har lyst.

Kurt Arend Hansen, formand for Miljøudvalget, ser frem til det nye projekt:

”Vi har i Miljøudvalget haft et fortrinligt samarbejde omkring at få etableret det politiske grundlag for en skarp og markant grøn profil for Kolonihaveforbundet. Med projektet det næste halvandet år, ser vi i Miljøudvalget nu frem til, at alle vores medlemmer vil blive medinddraget og kan se værdien i Forbundets miljøarbejde.”

Forbundet har indtil nu arbejdet på det, som vi har kaldt en Verdensmålstabel. Det er en tabel, som omsætter udvalgte relevante FN Verdensmål, til klar og bæredygtig handling i en haveforening. Den får i det nye projekt en central rolle. Vi vil nemlig videreudvikle Verdensmålstabellen, så den bliver til et inspirationsværktøj, der rummer op til 30 bæredygtige aktiviteter. Gode forslag til, hvordan kolonihaven eksempelvis kan blive mere naturvenlig eller forslag til, hvordan man i fællesskab i foreningen kan blive grønnere. 

Bæredygtige aktiviteter, der batter

Det har været vigtigt for Miljøudvalget og Forbundet at sikre, at de bæredygtige aktiviteter har en positiv effekt på naturen og vores klode.

Som en del af projektet vil Forbundet derfor indgå en række stærke partnerskaber med organisationer, som skal hjælpe os med finde ud af, hvilke bæredygtige aktiviteter, der skal være i vores nye inspirationsværktøj. Vi vil også tale med andre eksperter indenfor bl.a. biodiversitet, vand og genbrug, som kan gøre os klogere på, hvad de bedste anbefalinger er på området. Vi er netop nu i gang med at finde ud af, hvilke organisationer og eksperter, vi gerne vil række ud til.

Inspiration med afsæt i medlemmers ideer

Måske har du som medlem lagt mærke til eller deltaget i vores sommerkampagne, hvor vi indsamlede grønne og bæredygtige ideer. Disse ideer bliver en vigtig del af det nye projekt. Vi vil nemlig tage dem under armen og bruge dem som gode eksempler, når vi mødes med kommende partnere og eksperter. På den måde vil de være første skridt på vejen til at udvikle brugbare og bæredygtige råd. 

Vi glæder os til at komme i gang og ser frem til at rykke på den bæredygtige dagsorden.

Andre nyheder
Til toppen