Blog

Birgittes skvalderkålssuppe

image description
Af Iben Sandra Svensson |
Skvalderkål

Tid til suppe?

Skvalderkålen er nok en af de mest invaderende og frustrerende ukrudtsplanter, men hvorfor ikke se den fra et nyt perspektiv?
På bordet, for eksempel.

Vi tog emnet op på vores facebookside, og det affødte skønne opskrifter fra gavmilde medlemmer, som vi deler videre her. Herunder kan du se Birgittes opskrift på skvalderkålssuppe.

Ingredienser

Skvalderkålsblade
Kartofler
Gulerødder
Løg
Porrer
Persillerødder
Pastinak
Olie og smør
Urtepasta/boillonterning, font eller hvad du har hjemme
Salt
Evt. revet muskatnød

Fremgangsmåde

  1. Skyld skvalderkålsbladene godt.
  2. Sauter kartofler, gulerødder, løg, porrer, persillerødder og pastinak – eller hvad du nu har – i lidt olie og noget smør i en gryde.
  3. Skvalderkålsblade tilsættes og sauteres ganske kort med.
  4. Hæld vand ved. Hvis kartoffelvandet er usaltet, kan det bruges. Du kan også bruge en rest klar suppe fra høne eller okse. Hvis du ikke har noget af dette, så bare vand og en suppeterning eller bouillonpasta. Man kan få økologisk urtepasta og urtebouillon, og det er dem jeg bruger.
  5. Alt koges mørt og blendes. Stavblender kan bruges direkte i gryden.
  6. Suppen varmes igennem og smages til med salt og evt. revet muskatnød.
  7. Suppen må gerne have en lidt tyk konsistens, uden direkte at være en grød.

Tip fra Birgitte

  • Server med et godt stykke brød til og måske en klat creme fraiche på toppen eller sprøde baconterninger
  • Suppen kan også rundes med piskefløde. Og så bliver man mæt.
Læs eventuelt også



Til toppen